Vier Waalhoven met eigen identiteit

In De Waalhoven komen in totaal 565 woningen, verdeeld over vier hoven: Noordhof, Zuidhof, Spiegelhof en Benedenerf. Vanaf Benedenerf, bij het Fort Beneden Lent, tot aan Noordhof worden de appartementengebouwen steeds hoger. Aan weerszijden van de brug de Oversteek vormen twee appartementengebouwen de entree van De Waalhoven. Maak kennis met de vier Waalhoven, met elk hun eigen identiteit.

Nieuwbouw Waalhoven Nijmegen
Nieuwbouw Waalhoven Nijmegen

Benedenerf

Benedenerf ligt tussen Fort Beneden Lent en Spiegelhof. Hier komen 19 woningen in een landschappelijke setting. Hier komen geen schuttingen, maar terrassen midden in de natuur. De bewoners kunnen gebruik maken van een deel van de boomgaard. Wie hier woont, heeft elke dag een vakantie gevoel en dat midden in Nijmegen!

Bekijk Benedenerf

Spiegelhof

In Spiegelhof woon je met prachtig uitzicht op De Waal en zoek je de gezelligheid op in de collectieve binnentuin. Hier komen woningen, appartementen en penthouses . Doordat Spiegelhof gebouwd is op een terp, zijn er hoogteverschillen bijvoorbeeld aan de voor- en achterzijde van de woningen. Hierdoor kijk je vanaf de terrassen over het landschap rondom Spiegelhof. In het Hof vormen tuinen en het gezamenlijke binnenhof het groene decor voor spontane ontmoetingen. Hier spelen kinderen veilig zonder auto’s in de buurt en altijd zichtbaar voor hun ouders.

Bekijk Spiegelhof
Nieuwbouw Waalhoven Nijmegen
Nieuwbouw Waalhoven Nijmegen

Zuidhof

Aan de zuidzijde van de brug De Oversteek bevindt zich Zuidhof. Zuidhof bestaat uit verschillende woningtypen. Door de breuklijn wordt Zuidhof gesplitst in twee delen. Aan de ene zijde komen eengezinswoningen, aan de andere zijde een appartementengebouw met daarnaast zorgwoningen, maisonnettes en een informeel restaurant.

Bekijk Zuidhof

Noordhof

Aan de noordkant van de weg die het verlengde is van De Oversteek, komt Noordhof. Hier komen 3 hoge appartementengebouwen en gezinswoningen aan de Waal. In één van deze gebouwen komt de buurtwoonkamer. Alle woningen liggen met de tuin aan een ruim gezamenlijk binnenhof, met moestuinen, speelplekken, BBQ en picknicktafel.

Bekijk Noordhof
Lees alles over De Waalhoven Visie
Toekomstbestendig wonen in De Waalhoven Planning