Langs Spiegelwaal en Oversteek

Uitzicht op de skyline van de historische stad én op het gladde water van De Spiegelwaal, de natuur aan je voordeur. In De Waalhoven woon je op een unieke locatie in het rivierenlandschap in de uiterwaarden, maar ook direct verbonden met de Nijmeegse binnenstad. Verbonden door De Oversteek, direct naast de deur. Hier, aan het verlengde van de stadsbrug, verrijst aan weerszijden De Waalhoven; 4 wijken met elk een eigen identiteit en veel gemeenschappelijke buitenruimten.

image alt

Harmonieuze woonervaring

Wonen op het snijvlak van stad en land. Met je ogen dicht adem je de natuur die aan je voordeur ligt, maar voel je tegelijk de nabijheid van de gezellige Nijmeegse binnenstad. Beleef de saamhorigheid in de buurt, of wees lekker op jezelf. In De Waalhoven geniet je van de veelzijdigheid van stedelijk wonen in het groen. Deze unieke woonomgeving ligt in het prachtige rivierenlandschap, tussen de uiterwaarden, Hof van Holland en de historische binnenstad. Het is een plek die recht doet aan de landschappelijke omgeving. Een plek waar een de wilde stad tot leven komt midden in de natuur.

image alt

Verbinding met het landschap

De locatie van De Waalhoven ligt in Nijmegen, ten noord- en zuidwesten van de brug De Oversteek. Op en langs de Oosterhoutsedijk, die hiervoor wordt verbreed, worden zo’n 590 woningen en voorzieningen gebouwd, verdeeld over 4 hoven: Noordhof, Zuidhof, Spiegelhof en Benedenerf. Een woonwijk met een unieke connectie met het recreatielandschap langs de Spiegelwaal en de Waal. De woningen aan de noordzijde (Noordhof) hebben vrij uitzicht over het weidse uiterwaarden landschap. Het meest zuidelijke hof, Benedenerf, ligt in een boomgaard en grenst aan het door groen en water omzoomde Fort Beneden Lent. Aan deze kant van De Waalhoven wordt ook het nieuwe winkelcentrum Hart van de Waalsprong gebouwd.

Terug naar het begin Home
Hoe bereik ik mijn woning in De Waalhoven? Bereikbaarheid