Bereikbaarheid van De Waalhoven

Pak de (elektrische deel)fiets en trek er in het weekend lekker op uit in de omliggende natuur. Of fiets naar de gezellige binnenstad voor een lunch met vrienden. Vanuit alle hoven fiets je via de dijk zo de brug over. Moet je iets verder weg, in of buiten Nijmegen? Pak dan gerust een elektrische deelauto. En door de centrale ligging van de wijk, rijd je zo de snelweg op en de regio in.

Voorrang voor fietsers

Fietsen, wandelen en spelen. De focus in deze vitale en groene wijk, ligt op gezond leven en bewegen. Met de Nijmeegse binnenstad op fietsafstand en winkelcentrum Hart van de Waalsprong op loopafstand, heb je de auto ook eigenlijk niet nodig. Via aantrekkelijke routes fiets of wandel je vanaf je voordeur makkelijk naar het Hart van de Waalsprong voor boodschappen, het treinstation Lent, de historische binnenstad, of via (snel)fietspaden naar de natuur in de omgeving. Er is genoeg plek voor jouw fiets in een fietsenkelder onder je woning of in een fietsenstalling dichtbij. Het duurzame mobiliteitsconcept biedt bewoners natuurlijk ook de mogelijkheid om elektrische deel(bak)fietsen en e-scooters te gebruiken.

Autoluw en goed bereikbaar

De Waalhoven is autoluw. Auto’s zijn er wel, maar zie je zo min mogelijk. Ze worden geparkeerd in garages onder de hoven. De Waalhoven heeft een goed bereikbare en centrale ligging. Dus moet je met de auto buiten Nijmegen zijn, dan ben je zo de stad uit en de snelweg op.

Met de trein of bus

De stad uit kun je natuurlijk ook met het openbaar vervoer. In maar een paar minuten fiets je naar het NS-station Nijmegen-Lent. Van hieruit kun je met de trein of bus alle kanten op. Van Arnhem tot Utrecht en Amsterdam én van Veluwe tot de Betuwe.

De Waalhoven, een bijzondere plek in Nijmegen Ligging
Wat vind ik in en rondom De Waalhoven? Voorzieningen