Nieuwbouw in historisch Nijmegen

Het nieuwste centrum van Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Dat wordt De Waalhoven; het nieuwe woongebied aan de overkant van de Waal, maar toch midden in de stad. De Waalhoven is nieuwbouw met respect voor het landschap, waar de romantiek, cultuur en bruisende energie van Nijmegen voelbaar zijn.

image alt

Nieuwe skyline langs de Waal

De Waalhoven, met 6 gebouwen aan de dijk, vormt samen met de brugbogen van De Oversteek een nieuwe skyline langs de Waal. Hier komt nieuwbouw in historisch Nijmegen, met respect voor het omliggende landschap en de natuur. Waar hoogwaardige architectuur met groene voeten wortelt in het struinlandschap en grote groene binnenhoven zorgen voor sociale cohesie. In De Waalhoven, in het hart van Nijmegen, kom je tot rust in de natuur en tot leven in de stad.

Old city, young vibe

Nijmegen is ruim 2.000 jaar oud en bruist van de energie en creativiteit. Het is bij uitstek een cultuurstad met toonaangevende musea en ruimte voor jong talent. Het historisch centrum heeft veel winkels en horeca aan de zuidzijde van de Waal, waar de stad oorspronkelijk ontstond. Maar de bruisende energie stopt niet bij de brug… De wilde stad De Waalhoven, brengt de culturele energie naar de overzijde van de rivier. Dit nieuwe woongebied wordt een echt onderdeel van de stad. Aan de overkant van de Waal, maar toch middenin de stad.

Op zoek naar rust EN reuring? Voorzieningen
Gezond en vitaal wonen aan de Waal Visie