Welkom in Benedenerf

Wijk in voorbereiding

Thuiskomen op je vakantieadres

Tussen het door een gracht omzoomde Fort Beneden Lent en Spiegelhof, ligt Benedenerf. Aan het recreatieve landschap langs de spiegelwaal en eiland Veur Lent, is dit één van de allermooiste plekken van Nijmegen, waar je straks kan wonen!

Een erf met 19 luxe woningen (2 onder 1 kap, vrijstaande villa’s en erfwoningen) in het landschap naast een boomgaard. De woningen liggen naast het Fort Beneden Lent. De architectuur met transparante glazen delen, hout in warme natuurlijke tinten en houten vlonders als terrassen, passen prachtig in de groene omgeving. De ruimte tussen de woningen wordt ingericht als collectieve tuin en ook de boomgaard krijgt een collectieve functie. Hier ontmoet je elkaar spontaan of wandel je samen door het groen. Door de kleinschaligheid, het informele karakter, de verbondenheid met het landschap en het wonen aan een erf naast de boomgaard, voelt thuiskomen in Benedenerf als aankomen op je vakantieadres.

image alt

Genieten van het landschap

De woningen in Benedenerf staan rondom een erf en hebben allemaal een royaal terras met voldoende privacy in het landschap in plaats van een tuin. Schermen van lei-perenbomen en ander groen zorgen voor voldoende privacy terwijl je ook vrij uitzicht hebt vanuit je woning. Zo kun je je in alle rust terugtrekken én van het landschap genieten. Schuttingen zie je hier niet, wel veel groen. Auto’s worden grotendeels uit het zicht geparkeerd onder carports. De bewoners onderhouden gezamenlijk de tuinen en plukken samen fruit in de in de boomgaard. De ‘breuklijn’ die alle vier de Waalhoven met elkaar verbindt, eindigt hier in Benedenerf, bij een trekpontje naar het Fort.

image alt

Wonen aan de boomgaard

In de boomgaard praat je met de buren over de volgende buurt-BBQ in de boomgaard, elk jaar weer een hoogtepunt. Benedenerf wordt een hechte gemeenschap binnen De Waalhoven; bewoners zijn samen eigenaar van het landschap tussen hun woningen en een boomgaard. Er is daardoor veel ruimte voor spontane ontmoetingen. En ook voldoende privacy, ondanks dat je hier geen schuttingen zal tegenkomen. De 19 ruime woningen van Benedenerf staan aan de dijk en aan de boomgaard. Ooit gedacht zo groen te kunnen wonen op steenworp afstand van de Nijmeegse binnenstad?

Interesse?

Er wordt hard gewerkt aan de uitwerking van Benedenerf in De Waalhoven. De komende tijd breiden we de website verder uit met nieuwe informatie over bijvoorbeeld de inrichting van het hof, de woningtypen en planning. Ben je nieuwsgierig en wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je mailadres achter, dan ontvang je vanaf nu het laatste nieuws over Benedenerf in je mailbox.

Ik heb een vraag Contact
Lees alles over De Waalhoven Nieuws