Welkom in Benedenerf

Wijk in voorbereiding

Wonen in de boomgaard

In de collectieve tuin praat je met de buren over de volgende buurt-BBQ in de boomgaard, elk jaar weer een hoogtepunt. Benedenerf is een hechte gemeenschap binnen De Waalhoven; bewoners onderhouden samen de tuinen en er is veel ruimte voor spontane ontmoetingen. Maar ook voldoende privacy, ook al zie je hier geen schuttingen. De 19 ruime woningen van Benedenerf staan aan de dijk en aan de boomgaard. Ooit gedacht zo groen te kunnen wonen op steenworp afstand van de Nijmeegse binnenstad?

image alt

Je waant je op een vakantiepark

Tussen het door een gracht omzoomde Fort Beneden Lent en Spiegelhof, ligt Benedenerf. Een erf met 19 woningen (2 onder 1 kap, vrijstaande en eengezinswoningen) in de boomgaard. De woningen liggen naast het Fort Beneden Lent. De architectuur met transparante glazen delen, hout in warme natuurlijke tinten en houten vlonders als terrassen, past prachtig in de groene omgeving. De ruimte tussen de woningen wordt ingericht als collectieve tuin en ook de boomgaard krijgt een collectieve functie. Hier ontmoet je elkaar spontaan of wandel je samen door het groen. Door de kleinschaligheid, de verbondenheid en het wonen aan een erf aan de boomgaard, voelt wonen in Benedenerf als wonen op een vakantiepark.

image alt

Gezamenlijk en privé

De woningen in Benedenerf staan op een gezamenlijk erf en hebben een terras als privéplek, afgescheiden door schermen van lei-perenbomen. Zo kun je je ook altijd even in alle rust terugtrekken. Schuttingen zie je hier niet, wel veel groen, en auto’s worden grotendeels uit het zicht geparkeerd onder carports. De bewoners onderhouden gezamenlijk de tuinen en plukken samen fruit in de boomgaard. De ‘breuklijn’ die alle vier de Waalhoven met elkaar verbindt, eindigt hier in Benedenerf, bij een trekpontje naar het Fort.

Interesse?

Er wordt hard gewerkt aan de uitwerking van Benedenerf in De Waalhoven. De komende tijd breiden we de website verder uit met nieuwe informatie over bijvoorbeeld de inrichting van het hof, de woningtypen en planning. Ben je nieuwsgierig en wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je mailadres achter, dan ontvang je vanaf nu het laatste nieuws over Benedenerf in je mailbox.

Ik heb een vraag Contact
Lees alles over De Waalhoven Nieuws