Welkom in Noordhof

Wijk in ontwikkeling

Rust en reuring langs de Waal

Prachtig uitzicht over het uiterwaardenlandschap. Buurkinderen spelen samen op het binnenhof. Aan de picknicktafel klets je bij met andere ouders, of geniet vanaf je balkon van de weidse uitzichten. En elke dag weer word je verrast door de schoonheid van het landschap en een nieuw uitzicht. Wat is het toch heerlijk wonen met zoveel ruimte om je heen! Hier in Noordhof ervaar je privacy en ontspanning en kom je tot rust. Kun je alleen zijn, maar voel je je nooit eenzaam. Als je wil, zoek je de gezelligheid op en ontmoet je mensen in het gezamenlijk hof. In de kindvriendelijke, groene wijk Noordhof geniet je van rust én reuring.

image alt

Een met het landschap

Groen in de tuinen en aan de gevels, gras om in te liggen of spelen, tuinieren in het ruime hof. In Noordhof ben je één met het landschap. De woningen hebben terrassen aan het open landschap en tuinen aan het grote gezamenlijke binnenhof, met moestuinen, bankjes én speelplekken,. De architectuur sluit daarbij aan, met natuurlijke lichte en warme tinten zoals wit, lichtgrijs, beige en oker. Auto’s staan vanzelfsprekend onder het hof geparkeerd en om de biodiversiteit in het gebied te versterken, zijn groenstructuren en waterpartijen aanwezig. Het vele groen houdt tegelijk water vast en zorgt voor een vertraagde afvoer, waardoor de wijk voorbereid is op de effecten van klimaatverandering.

image alt

Locatie Noordhof

Kom je via de Oversteek Nijmegen-Noord binnen, dan valt je oog direct op twee trotse appartementengebouwen aan weerskanten van de brug, die samen de entree van De Waalhoven vormen. Aan de noordkant van de brug ligt de Noordhof. Met drie hoge torens vormt Noordhof een prominent beeld in de nieuwe skyline langs de Waal. Hoog in deze torens staar je in stilte in de verte, naar het landschap. Beneden sta je met je voeten in het groen. Maar bruist het ook van de energie, op de spots voor skaters en freerunners en dat midden in de natuur. Het is dat contrast tussen de stad en natuur, tussen drukte en rust, dat De Waalhoven uniek maakt in Nederland! In de plint van de middelste toren komt de ‘buurtwoonkamer’ en aan de voet van de toren in het ‘bovenhof’ (boven de breuklijn) staat een kas waarin bewoners samen groenten en kruiden verbouwen.

Op de hoogte blijven?

Er wordt hard gewerkt aan de uitwerking van Noordhof in De Waalhoven. De komende tijd wordt de website steeds verder uitgebreid met nieuwe informatie, zoals de inrichting van het gebied, de woningtypen en architectuur en de planning. Ben je nieuwsgierig en wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je mailadres achter, dan ontvang je vanaf nu het laatste nieuws over Noordhof in je mailbox.

Ik heb een vraag Contact
Lees alles over De Waalhoven Nieuws