Voorzieningen in en om De Waalhoven

Urban vibes midden in de natuur. Leef je uit in het urban sports park, relax op een van de Waalstrandjes, haal vers brood in het winkelcentrum of strijk neer op een terras in de gezellige binnenstad. Van stedelijke tot recreatievoorzieningen, in De Waalhoven vind je het allemaal op loop- en fietsafstand en beleef je de stad in de vrijheid van de natuur.

image alt

Rust & reuring

De stilte van de natuur of bruisende cultuur. In De Waalhoven hoef je niet te kiezen. De natuur fluistert en is voelbaar zodra je je voordeur opent. Geniet van het rivierlandschap, wandel met de hond, trek er met de fiets op uit, ontspan na je werk aan het stadsstrand en neem een duik in de Spiegelwaal, loop een rondje hard in de ongeremde natuur. Aan de andere oever van De Waal proef je de urban vibes. Nijmegen is bij uitstek een cultuurstad, met veel musea, terrassen en ruimte voor jong talent. De stadsschouwburg, het concertgebouw of poppodium Doornroosje of LUX Nijmegen. Alles voor een geslaagde dag en avond uit vind je op fietsafstand

Hart van de Waalsprong

Voor je dagelijkse boodschappen spring je lekker op de fiets. In een paar minuten ben je in het Hart van de Waalsprong, het nieuwe winkelcentrum aan de zuidkant van De Waalhoven. In Hart van de Waalsprong komen 2 supermarkten, met daartussen een vers-straatje met onder andere een bakker, slager, slijter en een centraal levendig winkelplein met horeca en terrassen. Hier fiets of wandel je met plezier even naartoe voor je boodschappen. Bovendien vind je in Hart van de Waalsprong straks maatschappelijke en zorgvoorzieningen. Ook handig om de hoek.

image alt

Sport & ontspanning

De Waalhoven wordt een veelzijdige wijk met voorzieningen zoals speel- en sportmogelijkheden die jong en oud stimuleren om gezond te bewegen. Naast de brug de Oversteek wordt een urban sports park gerealiseerd. Ook de aanleg van mooie en groene wandel- en fietsverbindingen, die aansluiten op bestaande recreatieve routes langs de Waal, motiveert bewoners om te bewegen. Langs de Waal en in De Waalhoven is het heel verleidelijk om een rondje te wandelen, skaten, hardlopen of fietsen! Of strijk neer op een strandje voor een yogasessie in de vroege ochtendglorie.

Buurtkamer en slimme pakketbox

Thuiswerken, maar toch buiten de deur, op een prettige en inspirerende werkplek. Dat is het idee achter de Buurt(woon)kamer in een van de gebouwen in Zuidhof. Een collectieve ontmoetingsruimte met (flex-)werkplekken en een vergaderruimte, die ’s avonds bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor yogalessen. In Zuidhof, met uitzicht op het sportplein, komt een woonzorginstelling. Een gezamenlijke huiskamer met studio’s en appartementen voor ouderen. Verder komen er in de wijk praktische voorzieningen zoals slimme pakketboxen. In deze pakketbox kun je altijd pakketjes of boodschappen ontvangen terwijl je niet thuis bent.

Pak jij de fiets of toch liever de auto? Bereikbaarheid
Nieuwbouw in historisch Nijmegen Nijmegen