In De Waalhoven woon middenin het landschap: ken je deze voordelen al?

29 februari '24

Parkachtige binnentuinen, collectieve moestuintjes en een boomgaard. Terrassen midden in de natuur en wandelpaden in plaats van straten met auto’s. De Waalhoven is ontworpen als een klimaatbestendige wijk. Alles is aan elkaar geweven door een groene ader. Hier woon je in de toekomst, lekker in het groen! Maar weet je eigenlijk wel wat groen met je doet?

image alt

Alleen al groen zien is goed

Wist je dat natuur om je heen zorgt voor meer geluk en minder stress? Alleen al het zien van de kleur groen, zorgt voor rust. Én het werkt ontspannend. Gelukkig word je in De Waalhoven omringd door groen. Een korte wandeling of juist uren zwerven door de natuur, samen groenten kweken in de moestuinbakken of veel planten zetten in je nieuwbouwwoning. Het helpt allemaal om je fitter en gezonder te voelen!

image alt

Je gaat automatisch meer bewegen

In De Waalhoven kun je volop in contact staan met de flora en fauna. De natuur is direct vanaf je voordeur voelbaar, ruikbaar en tastbaar. En daar wil je dan juist extra van genieten. Zeker met mooi weer. Fiets, skate, ren of struin door de wijk. Gezond én leuk!

Een sociaal vangnet is gezond.

Eenzaamheid is een probleem van de toekomst en hier in De Waalhoven is genoeg ruimte voor spontane ontmoetingen. Door alle wandelpaden, groene binnenhoven en speelplaatsen kunnen vriendschappen voor het leven ontstaan. Let maar op! Ga samen lekker sporten op het urban sportstrail of pak de fiets en verken de omgeving.

image alt

Het is goed voor je creativiteit

Veel groen om je heen geeft ruimte in je hoofd. Als je al een tijdje met een vraagstuk rondloopt, zorgt een frisse neus halen vast voor een andere kijk erop. Kinderen groeien in De Waalhoven van jongs af aan op met veel natuur om zich heen. Ze kunnen hier ongegeneerd ravotten. Goed voor hun creativiteit en het maakt ze een stuk milieubewuster.

image alt

Communitygevoel met de buurt

Met veel groen om je heen ga je er automatisch meer op uit. Weet je wat; waarom maak je er niet een sociale bezigheid van en start je een Ommetje app met je buurtjes! Twee vliegen in één klap. En wist je dat een dagelijks ommetje van minimaal 20 minuten al effect heeft op je hersenfitheid? Ga er lekker op uit met de buurtjes en ontdek de mooiste wandelroutes.

Groen zorgt voor een rijke biodiversiteit

Hoe groener en diverser de woonwijk, hoe schoner de lucht. Wat weer zorgt weer voor een goede luchtkwaliteit in je nieuwbouwwoning. En frisser water! En dat heeft weer allerlei gezondheidsvoordelen. Zet dus lekker de ramen open met lekker weer.

image alt

Een goede kwaliteit van de bodem

Met een gezonde bodem kan het regenwater snel weg na een flinke hoosbui. Zo blijft de grond in balans! Maar het beschermt óók tegen extreme droogte en warmte. En met alle collectieve moestuintjes én de boomgaard in De Waalhoven is dat precies wat je wil. Verkeerde schimmels en bacteriën wil je natuurlijk niet!

image alt

Verkoelt in warme periodes

De klimaatopwarming wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. En dat merk je! Zomers en winters zijn een stuk onstuimiger. Gelukkig brengt al het groen in en rond De Waalhoven verkoeling op hete dagen. En dat is ook weer goed voor je planten. En zeg nou zelf: hoe fijn is het om een schaduwrijk plekje op te zoeken als de thermometer de 30 graden aantikt.

Meer nieuws? Je leest het hier
Hoe ziet de planning eruit? Bekijk het hier