Planning Benedenerf

In Benedenerf, een van de deelplannen van De Waalhoven, komen in totaal 19 woningen. De woningen worden tegelijk verkocht in 1 fase. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en nieuwbouwplanning van Benedenerf.

Benedenerf in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van de woningen in Benedenerf. Naar verwachting start de verkoop in het eerste kwartaal van 2024. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Benedenerf.

Steeds meer informatie

De wonintypes van Benedenerf staan nu online, je kunt je aanmelden als belangstellende voor een woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat zo snel mogelijk. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Aanmelden als belangstellende

Wat kun je verwachten?

  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je persoonlijke account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. De toewijzing van Benedenerf gebeurt op basis van inschrijfduur en financiële check. Kijk voor meer informatie over het proces van verkoop en toewijzing op de pagina Woning kopen
  • Zodra de inschrijving is gesloten, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen. Deze vind je hier op de pagina Planning.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de grond bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen
Bekijk de woningen van Benedenerf Aanbod