Planning Benedenerf

In Benedenerf, het nieuwbouwplan in De Waalhoven Nijmegen, realiseren we 19 bijzondere woningen midden in het landschap. Die gaan niet allemaal tegelijk in verkoop, maar in 2 verschillende fases na elkaar. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de start verkoop en de nieuwbouwplanning van Benedenerf.

Benedenerf fase 1 in verkoop

Op 27 maart 2024 is de verkoop van Benedenerf fase 1 in De Waalhoven gestart.

Alle beschikbare woningen staan online, met onder andere de belangrijkste kenmerken en de definitieve prijzen. Zijn er na de toewijzing nog bouwnummers vrij? Dan kun je op deze vrije bouwnummers direct een optie aanvragen. Op werkdagen weet je binnen 24 uur of je de woning toegewezen hebt gekregen.

Benedenerf fase 2 in voorbereiding

Naar verwachting start de verkoop van fase 2 (bouwnummer 1 t/m 7) medio tweede kwartaal 2024. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Benedenerf. Je kunt je nu wel alvast aanmelden als belangstellende.

Steeds meer informatie

De wonintypes en bouwnummers van Benedenerf fase 1 en fase 2 staan nu online, je kunt je aanmelden als belangstellende voor een woningtype (of meerdere) van je voorkeur. Doe dat zo snel mogelijk. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Aanmelden als belangstellende

Wat kun je verwachten?

  • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je persoonlijke account.
  • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de concept contracten, et cetera.
  • Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. De toewijzing van Benedenerf gebeurt op basis van inschrijfduur en financiële check. Kijk voor meer informatie over het proces van verkoop en toewijzing op de pagina Woning kopen
  • Zodra de inschrijving is gesloten, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start bouw en oplevering van de woningen. Deze vind je hier op de pagina Planning.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra 70% van de woningen is verkocht, de grond bouwrijp is gemaakt en er een onherroepelijke omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) is afgegeven, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar en is natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen
Bekijk de woningen van Benedenerf Aanbod