Voorzieningen in en om Benedenerf

In Benedenerf in De Waalhoven, woon je lekker in het groen aan de boomgaard. Hier kun je fruit plukken, picknicken of wandelen met de hond rondom de gracht van het Fort Beneden Lent. Hier waan je je op een vakantiepark, maar heb je ook alle gemakken van de stad op loop- of fietsafstand.

Winkels en natuur om de hoek

Benedenerf grenst bijna aan het Hart van de Waalsprong, het nieuwe winkelcentrum dat wordt gebouwd aan de zuidkant van De Waalhoven. Hier vind je onder andere 2 supermarkten, een bakker, slager, slijter en een visboer. Verder wordt het centrale winkelplein levendig met horeca en terrassen. Naast winkels kun je in het Hart van de Waalsprong ook terecht voor maatschappelijke en zorgvoorzieningen.

image alt

Buurtkamer en restaurant

Het omliggende groen en de dijk is een fantastische plek om even te ontsnappen aan de drukke werkweek. Wil je eens op een andere plek je laptop open slaan? Werken kun je ook in de Buurt(woon)kamer in een van de gebouwen in Zuidhof. In deze collectieve ontmoetingsruimte komen onder andere een aantal (flex-)werkplekken en een vergaderruimte. In Zuidhof komt een woonzorginstelling met studio’s en appartementen. Daarnaast komt een fijn informeel restaurant met een terras dat uitzicht over de Waal heeft.

image alt

Opvang en onderwijs

In de directe omgeving van Benedenerf zijn verschillende voorzieningen voor kinderopvang en onderwijs. Zo bevinden zich aan de andere kant van de Generaal James Gavinsingel, op slechts enkele minuten fietsen, 2 kinderdagverblijven, een basisschool (de Boomgaard) en het Citadel College voor middelbaar onderwijs. Direct daarnaast staat sporthal De Triangel, met een mooie sportkantine en faciliteiten voor uiteenlopende binnensporten, waaronder zaalvoetbal, basketbal en handbal. Aan de overkant van de Margaretha van Mechelenweg vind je de jonge handbalvereniging Havana.

Komen en gaan in De Waalhoven Bereikbaarheid
Wanneer kan ik hier wonen? Planning