Dit zijn de voordelen van infraroodverwarming

13 oktober '23

Misschien heb je er al wel over gehoord. De nieuwe manier van verwarmen mét infrarood. Infrarood verwarming is een relatief nieuwe technologie die steeds populairder wordt in woningen en commerciële gebouwen en wordt toegepast in de woningen van Benedenerf. Vanwege de voordelen van dit systeem zie je infraroodverwarming ook steeds vaker terug in de woonomgeving. Hoe het werkt? Het werkt op basis van infraroodstraling, wat betekent dat warmte wordt geproduceerd door elektromagnetische golven. In dit artikel leggen we de werking van infraroodverwarming uit en zetten we de voordelen op een rij!

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodverwarming wordt vaak vergeleken met de warmte van de zon. Infraroodstraling is een soort elektromagnetische straling die warmte kan produceren. De straling heeft een vergelijkbare samenstelling als de stralen waarmee onze zon de aarde verwarmt. Infraroodverwarmingssystemen werken door elektrische stroom door speciale koolstofvezelpanelen te sturen, die op hun beurt infraroodstraling afgeven. Hierdoor ontstaat een zeer aangename manier van verwarmen, waarbij de infraroodstralen de objecten en mensen in de ruimte verwarmen in plaats van de lucht.

Verschil infraroodverwarming en traditionele manier

Het belangrijkste verschil tussen infraroodverwarming en traditionele verwarmingssystemen is dat infraroodverwarming warmte direct naar objecten en mensen in een kamer overbrengt, terwijl traditionele verwarming de lucht in een kamer verwarmt. Dit betekent dat infraroodverwarming efficiënter is, omdat er minder energie verloren gaat aan het verwarmen van de lucht. En dat is natuurlijk wat je wil.

Voordelen van infraroodverwarming

Vragen? Neem contact met ons op
Hier wonen? Bekijk het woningaanbod